fbpx

Hoe maak ik contact met mijn ongeboren kindje

Als hooggevoelige aanstaande moeder van je eerste of tweede kind ervaar je graag verbinding op een dieper (level). In de Westerse wereld wordt er veelal contact gemaakt via echo’s en luister apparatuur. Op school of bij de verloskundige leer je niet contact te maken op zielsniveau. In Oosterse culturen is het heel normaal om op zielsniveau connectie te maken.  Nee, het is niet (alleen maar) zweverig en/of een illusie. Je kunt echt met elkaar connecten. Als je dat al niet hebt gedaan… In deze blog leer je hoe je met elkaar kunt verbinden. 

Wat is een ziel

Volgens het woordenboek is Ziel het niet stoffelijke deel van waaruit de mens leeft. 

De ziel bestaat uit twee delen. De energie die verbonden is met jouw lichaam is het geïncarneerde deel van jouw ziel. Het is het deel dat nu dit leven leidt. Het andere deel dat niet reïncarneert noemen we ook wel ‘hogere zelf’. 

Jouw ziel is de kern DNA van wie je bent, jouw ziel geeft boodschappen aan je door en helpt je lessen te leren op aarde. 

Deze boodschappen hoor je alleen als je luistert in stilte. De ziel is niet zichtbaar, maar zeker wel aanwezig. Jouw ziel geeft je antwoorden als je in stilte bent met jezelf en volledige verbinding maakt. Jouw ziel wil zich graag ontwikkelen. Voor mijn gevoel zijn de twee delen van je ziel verbonden met jouw intuïtie en dat kan je herkennen als een “Ahaaa-momentje”, het gevoel van een helder weten, helder inzicht, helder zien en/of voelen.

Connectie met ongeboren kindje

Jouw ziel wijst je de weg in het leven op aarde. Het is een soort kompas. Alleen is het niet zichtbaar. Jouw ziel is ook verbonden met het ego. Ook die kun je niet zien. Tegenwoordig zijn er zoveel prikkels. Mensen ‘moeten’ zoveel van zichzelf, dat ze vergeten te connecten met wie ze echt in de kern graag zouden willen zijn. Ze zijn vergeten dat de ziel óók duidelijk spreekt. Hoor jij jouw ziel al spreken? Heb je wel genoeg stilte met jezelf? Zodra je kan connecten met jouw eigen ‘hogere zelf’. Is het mogelijk dat je kan connecten met de ziel van jouw ongeboren kindje.

Het ego, monkey en spirit

Je ego helpt je om in actie te komen bij het ‘Ahaaa gevoel’, het heldere weten. Je ziel en ego zijn beide even essentieel voor de mens op aarde. En als je stoffelijk overlijd, heeft je ego geen functie meer. Dan zal een deel van je ziel, je ‘hogere zelf’ blijven bestaan.

Je ego staat in verbinding met je oerbrein. Dit brein, dat bang is om dood te gaan. Het zal je proberen te beschermen door in de comfortzone te blijven. Het wil vluchten, vechten of verlammen zodra het gevaar ervaart. En dat gevaar wordt gevoed door gebeurtenissen die je meemaakt. Het oerbrein onthoudt namelijk pijnlijke gebeurtenissen en wil jou daarvoor beschermen. Het kan zijn dat je die pijn niet meer wil ervaren en je een overlevingsstrategie creëert. Deze overlevingsstrategie voelt vaak als veilig. Een overlevingsstrategie kan zomaar ervoor zorgen dat je altijd ‘druk’ bent.

Je oerbrein noemen we ook wel de monkey mind. Het ‘aapje’ dat de hele dag tegen je praat. Het is het ‘gesprek’ dat je met jezelf voert. Sommigen noemen het aapje ook wel de zogeheten ‘gorilla’. En die gorilla kan steeds harder en harder tegen je schreeuwen. En je daardoor angst kan ervaren. 

Zodra je weer in rust komt en in stilte bent, merk je dat het aapje in je hoofd ook verstilt. Dan pas kan je contact maken met je ziel. Maar ook van die van je ongeboren kindje. Het aapje blijft wel aanwezig, maar je hoort het aapje minder. Dat stemmetje in je hoofd dat 24 uur per dag aanwezig is. Dat zal ook niet stoppen, tenzij je fysieke lichaam overleden is. Dan hebben de ego en monkey geen functie meer. En dat is juist waar ze beide zo bang voor zijn. Geen functie meer hebben op aarde. De kunst is het gepraat van je gorilla of monkey op de achtergrond te laten praten. En je de focus legt op hetgeen dat rust, vrede en stilte brengt.

Waar kan je deze rust ervaren:

 • in de natuur
 • in stilte alleen met jezelf
 • met muziek
 • tijdens mediteren
 • tijdens het douchen

Voordat jij je kan en gaat connecten met je ongeboren kindje. Is het essentieel om eerst met jezelf te starten. Ontwikkelen begint bij jezelf :-).

Contact met je ongeboren kind maken

Sommige mensen geloven dat het kindje er al is voordat het een vruchtje is. Misschien neem jij je ongeboren kindje waar voordat of tijdens dat je zwanger bent en zie of hoor jij je kindje tegen je praten? Dit heeft voordelen. Je kunt contact maken met je ongeboren kindje en hiermee communiceren. Dit kan inzicht geven in je kindje: je kunt je kindje leren kennen. Je kunt je bijvoorbeeld samen gaan voorbereiden op de bevalling. Dit kan jou een gevoel van verbinding, veiligheid en vertrouwen geven. In de Westerse wereld word je veel verteld over echo’s en vaccinaties. Maar er wordt in de reguliere zorg weinig tot niks verteld over het verbinden op zielsniveau. 

Sommigen geloven dat bij ongeveer 3 maanden na de conceptie het lichaam van je kindje een ziel krijgt. Anderen geloven dat deze er vanaf het begin is. Weer anderen hebben andere overtuigingen. Het gaat erom dat je zelf voelt wat voor jou waarheid is.

Je kindje wil heel graag met jou verbinden. Maar daarvoor is ruimte, tijd en rust nodig. Neem elke dag een moment voor jezelf en het kindje in je buik. Ervaar rust en ruimte in jezelf. En je kunt bijvoorbeeld deze vragen aan je ongeboren kindje stellen:

 • Ben je er?
 • Wie ben je?
 • Hoe is het met je?
 • Wat kan ik voor je betekenen?
 • Waarom kom je bij mij? Waarom heb je voor mij als ouder gekozen?
 • Wat is je levensdoel?
 • Wat voor naam wil je hebben/klopt de naam die we voor je hebben gekozen?
 • Wat voor karakter/ziel kenmerken heb je?
 • Wanneer kom je?
 • Wanneer word je geboren?
 • Hoe wil je geboren worden?
 • Waar wil je geboren worden?
 • Met wie wil je geboren worden?

Een mooie manier om actief bezig te zijn met het kindje dat al in je buik zit in of dat er nog mag komen is hypnobirthing. Met deze methode ga je door middel van onder andere audios, verstilling de connectie tussen jou en je kindje versterken.

Tot slot

Het kan best zijn dat je juist met je ongeboren kind contact wil maken terwijl je in verwerking bent van een miskraam. In de blog. ‘De kracht van een miskraam’ kun je meer lezen hoe je hiermee om kunt gaan en wellicht brengt het je enige troost en of verbinding.

nl_NL_formalDutch

Neem contact op

Stel hier je vragen aan BOOSTKids.