fbpx

Hoe evenwichtig is je leven op dit moment als ouder?

Rosanne van Zalingen – BOOSTKids

Balans is een voortdurend proces en een constante uitdaging. Het leven blijft meestal niet lang statisch. Zoals dingen veranderen in je leven, zal ook je aandacht veranderen en zul je nieuwe kanten ontdekken. Gooi het van je af en balanceer een tijdje.

Balans is denken aan het bezoeken van alle andere kanten van je persoonlijkheid – zelfs als je energie zich fixeert op een speciaal punt. Balans is net als een tuinman die eraan denkt om alle planten in een tuin water te geven en te verzorgen, alhoewel een mooie bloem meer zijn aandacht trekt.

Balans is essentieel om je hele persoonlijkheid te verzorgen, de hele tuin van jezelf. De menselijke tuin heeft grote variaties aan behoeftes in zich, werken, spelen, activiteit, uitrusten, tijd met anderen, tijd alleen.

Balans heeft vele kanten, lichamelijk, emotioneel, geestelijk en spiritueel. Het uit zich in kwaliteiten, serieuze, humoristisch, beslist, geduldig, vastbesloten, ontvankelijk, moedig, aardig, en heel veel meer.

Als ouder ben je snel afgeleid en we herinneren je eraan alle kanten aandacht te geven. Als je maar een kant op kijkt, loop je het risico dat je belangrijke dingen over het hoofd ziet. Laat niet al je andere planten verwelken of doodgaan door gebrek aan aandacht. Ze zijn allemaal een deel van jou. Het verzorgen van alles is belangrijk voor je gezondheid.

nl_NL_formalDutch

Neem contact op

Stel hier je vragen aan BOOSTKids.