fbpx

Para(normale) kinderen erkennen

Para(normale) kinderen herkennen, erkennen, activeren als ouder

De titel wordt door velen als ‘zweverig bestempeld’. Vandaar dat we met een knipoog para ‘normaal’ schrijven. Nee niet knettergek, je bent niet zweverig, ook niet raar… Wist je dat paranormaal begaafd zijn zoals velen dat noemen. Gewoon normaal is? Ieder gezond mens wordt met deze gift geboren. Maar helaas worden kinderen in de Westerse maatschappij niet opgevoed hoe deze zogenaamde gaven te activeren, gebruiken en voor zich te laten werken. 

Deze zogeheten gaven zijn vrijwel nieuw voor mensen. En juist als jij een rationele ouder bent, maar je merkt op dat je kind(ren) bepaalde wijsheden benoemen die ze eigenlijk niet zouden kunnen weten, spreken, horen, ruiken, proeven, voelen of zien. Dan vertellen we je nu, dat het wellicht helemaal niet zo zweverig is.

Hoe herken jij als ouder of je kind paranormaalheid heeft?

Jouw kind heeft aandacht en liefde nodig op dit gebied. Mogelijk is jouw kind geboren om deze mooie eigenschappen in te zetten in de maatschappij. Om dingen te zien die anderen niet zien. Om dingen te horen die anderen niet horen. Om dingen te voelen die anderen niet voelen. Om dingen te weten die anderen niet weten. Kinderen die paranormaalheid in zich hebben kunnen soms de eerste paar jaar weinig praten. Of ze lijken juist dwingerig te zijn naar anderen. Of ze zijn stil en zitten vaak alleen te spelen. Ze dromen veel en hebben een creatieve geest. Ze lijken soms in een hele andere wereld te zitten. Of idealistisch te zijn.

Om de 10 kenmerken van een paranormaal begaafd kind, van peuter tot ongeveer het einde van de basisschool uit te leggen, kijken we eerst naar wat paranormale begaafdheid is. Paranormale begaafdheid betekent eigenlijk 1 van de 7 gaves hebben. 

Deze gaves zijn: helderweten, heldervoelen, helderzien, helderhoren, helderruiken, helderspreken en helderproeven. Wanneer een kind 1 van deze heeft, valt hij/zij al onder paranormaal begaafd zijn. Maar een gave herkennen in een kind is niet altijd even duidelijk zoals bij helderzien: geesten zien. Er zijn veel meer kenmerken die veel subtieler maar ook prachtig zijn. 

Herkennen van subtiele gaves

 • Het herkennen aan het niet veel willen spelen met leeftijdsgenoten. Dit komt omdat het kind nog veel herinneringen en wijsheden heeft uit vorige levens en meer interesses heeft in volwassenere dingen;
 • Betreft wijsheid kun je merken dat je kind zo nu en dan uitspraken doet die alleen volwassenen doen of gewoon grote wijsheid bevatten. Dit is een uitspraak dat via bijvoorbeeld helderhorendheid of wetendheid binnenkwam. Het is meestal een adviserende uitspraak;
 • Ze zijn dan ook erg vindingrijk. Ze krijgen veel informatie binnen dat hen helpt bij bepaalde vraagstukken. Vaak zijn ze ook erg creatief;
 • Zien door hun extra zintuigen, gaves, meer waarheden. Zo zul je merken dat het kind vaak een sterke mening heeft over bepaalde medemensen, misschien zelfs ook van streek erdoor raakt of afhankelijk, en dat deze mening dan ook altijd goed is;
 • Tenslotte: kinderen willen wel vaker helpen in de supermarkt, maar je merkt aan je kind dat hij/zij écht wil helpen. Wil zorgen. Er voor je is en je ziet als je een keertje minder lekker in je vel zit. 

Herkennen van duidelijke gaves

 • Een kind kan natuurlijk praten over geesten (helder)zien, bijvoorbeeld ‘die man in de kamer’. Vaak spreekt een kind hierover de waarheid. Meestal is het een overledene die hem opzoekt uit een vorig leven of uit de buurt die even aandacht wil of wil kijken. Heel soms gaat het om iets negatiefs dat in huis speelt;
 • Het kind praat over jouw overleden geliefde die hij nooit heeft gekend. Zo kan hij op een moment als hij boos of verdrietig is, opeens een hulp krijgen van deze lieve overledene. En uitspraken doen als: ‘jouw moeder (die hij dus nooit heeft gekend) stuurde jou nooit naar je slaapkamer als straf, en je doet dat wel bij mij!’;
 • Soms gaat het zelfs verder dan dat en doet een kind aparte uitspraken over ‘vroeger’ ofwel vorige levens. Dan kun je denken aan: ‘ik wil niet vliegen!’ en onbewuste angst voor hoogtes. Of denken aan: ‘toen ik jouw ouder was, sloeg ik jou nooit’. Het hoeft overigens dan niet te betekenen dat hij je eigen overleden ouder was, maar het kan ook over een heel ander leven gaan;
 • Om een gave te ‘hebben’ is altijd hoogsensitiviteit nodig. Hoogsensitiviteit betekent namelijk het veel ontvangen van prikkels. En wat zijn onzichtbare dingen zien/ horen/ voelen, etc.? Prikkels, ofwel informatie. Kinderen reageren op hoogsensitiviteit met hooggevoeligheid. En de meesten zijn door die hooggevoeligheid erg gevoelig en kwetsbaar. Maar dat geldt niet altijd: sommige helderwetende kinderen zijn bijvoorbeeld weer erg in het hoofd bezig en zijn brutaal;
 • Tenslotte hebben we staren. Het kind staart naar een plek waar duidelijk niets gebeurt, maar voor hem duidelijk wél wat gebeurt. Dat kan een plek zijn waar een geest staat, een energie van een ruzie hangt of een plek dat hem doet denken aan een vorig leven van hem.

Hoe kun je als ouder deze mooie giften omarmen, bemoedigen te gebruiken en deze te laden inzetten?

 • Benoem tegen je kind dat je hem of haar hoort. Geef een compliment over het horen, zien, weten en of voelen
 • Stel vragen die de diepte ingaan. “Kun je mij dat uitleggen?” “Wie of wat zie je, voel je, hoor je, ruik je, weet je?”
 • Je zou vragen over de toekomst kunnen stellen 
 • Kunnen laten uitleggen hoe de persoon of situatie eruit ziet middels een tekening en/of muziek.

Inmiddels worden veel nieuwe ‘gevoelige’ kinderen geboren die met het doel van de ouder verder gaan. Ze zijn geboren om de maatschappij wakker te maken en of behouden om bepaalde sensitiviteit in te zetten in werk, educatie, doorbouwen van nieuwe systemen die jij als ouder bent begonnen. Waarin jij als ouder echt het zaadje mag planten voor een nieuwe generatie, worden jouw kinderen deze nieuwe generatie geboren om de zaadjes te laten oogsten. Ze gebruiken hun paranormaalheid om mensen met verschillende niveaus te laten verbinden. Hetgeen sommigen mensen niet zien, niet ‘bewust’ van zijn te laten zien. 

Zweverig is vaak het onwetendheid van de mens

Rond het jaar 2000 werd paranormaalheid nog als erg zweverig bestempeld. Een gave voor heksen, koekkoek mensen, iets dat rationele mensen bestempelen omdat zij nog niet weten, open staan voor dat er nog meer is tussen hemel en aarde. Zweverig is vaak het onwetendheid van de mens. Het letterlijk niet kunnen inleven, ervaren van een bepaald gevoel, zicht, kijk in het leven. Deze tijd was rationeel alles met cijfers en wetenschap kunnen beargumenteren heel belangrijk. Jij als ouder hebt hier wellicht doorheen moeten prikken. Je onbegrepen en of ongehoord gevoeld. Maar tijden veranderen en anno 2022 wordt al veel meer over dit onderwerp gesproken. 

In andere culturen en oude wijsheden was paranormaalheid de normaalste zaak van de dag. In India reizen mensen af om juist meer intuïtie en paranormaalheid te ontwikkelen. In de Indiaanse stammen groeien kinderen op om hier gebruik van te maken en planten medicijnen te gebruiken. In Indonesië wordt er vaak niet eens over gesproken maar zijn de mensen van nature al veel gevoeliger voor subtiliteiten en zetten zij dat in in hun dagelijkse routines. 

Tot slot

Ieder mens is paranormaal begaafd. Voel je dan ook niet perse uniek. Maar zie het als iets dat je in je hebt en kan ontwikkelen. Herken en erken het bij je kind, zodat je samen hier bewust mee kunt leven. Maak het vooral niet ‘zweverig’ of superieur, dan zal het voor ieder iets moois zijn.

en_USEnglish

Neem contact op

Stel hier je vragen aan BOOSTKids.