fbpx

Cooking club

Cooking club

Waarom de Colourful Changes Cooking Club?

Het ontdekken van verschillende smaken en texturen, draagt bij aan een gevarieerd voedingspatroon. Door op jonge leeftijd kennis te maken met verschillende soorten voedsel is de kans groter dat het kind ook op latere leeftijd een gevarieerder voedingspatroon krijgt. Een gevarieerd voedingspatroon is van belang voor het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen. Voldoende voedingsstoffen zijn van essentieel belang voor het uitvoeren van alle levensprocessen. Er zijn rond de vijftig voedingsstoffen zoals: eiwitten (aminozuren), vetten, koolhydraten (zetmeel en suikers) en een groot aantal vitamines en mineralen, welke het lichaam niet of onvoldoende zelf kan aanmaken, deze dienen daarom uit voeding gehaald te worden (Voedingscentrum, z.d.).

Eten is leuk, gezellig, sociaal en essentieel. Het eetmoment leuk maken en houden, draagt bij aan de sfeer aan de eettafel. Een betere sfeer nodigt kind uit tot meer en gevarieerder te eten. Daarbij is de kans groter dat kinderen iets proeven en iets opeten wanneer zij zelf hebben meegeholpen bij het maken van het gerecht. Door zelf in de keuken te staan van de Cooking Club en hier te snijden, bakken, kneden: creëren wordt het kind uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen in de keuken en in het eten zelf. Dit bevordert de eetlust, het ontdekken van: smaken en structuren, en een uitgebreider voedingspatroon in dagelijks leven. Wat bijdraagt aan een meer gevarieerd voedingspatroon en het binnen krijgen van meer essentiële voedingsstoffen.

Wil je als ouder of verzorger meer inzichten en coaching?

Klik dan hier.

Wat is de Cooking Club?

De Cooking Club is een kookclub, waar kinderen in groepsverband, meer leren over koken, eten en de essentie van eten.

Voor wie

Kinderen met een leeftijd van 4 tot 12 jaar zijn niet altijd de beste en gemakkelijkste eters. Het is normaal dat jij hier als ouder/verzorger tegenaan loopt. De Colourful Changes Cooking Club helpt jou als ouder hierbij.

Visie

De Kids Cooking Club is opgezet vanuit de visie dat het eten en de eetmomenten voor ieder kind fijn en gezellig dienen te zijn.

Het doel?

Het doel van de Cooking Club is het eten en de eetmomenten weer leuk en gezellig maken en ervoor zorgen dat ieder kind kennis maakt met verschillende smaken en structuren. Dit draagt bij aan een uitgebreider en gezonder eetpatroon van kinderen en gezinnen.

“De Coulourful Changes Cooking Club is uniek, leerzaam, effectief en vooral heel erg leuk voor kind en gezin!”

9 kinderen
Uitdaging
Samen eten
Verschillende gerechten
Werkwijze

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag! Samen met een maximaal aantal van 9 kinderen wordt er elke week (vegetarisch of veganistisch) gekookt. De bijeenkomst is van 16:30 tot 18:00. 1,5 uur lang wordt uw kind motorisch en cognitief uitgedaagd. De smaakpapillen worden aan het werk gezet op een leuke en vriendelijke manier.

Aan het begin van de bijeenkomst drinken we wat samen en bespreken we de thuisopdrachten. Vervolgens wordt er meer verteld over wat we vandaag gaan koken, en wordt er informatie gegeven over de verschillende producten en hun functie. De hele groep helpt mee bij het maken van het gerecht. Wanneer het gerecht klaar is eten we het gezamenlijk op. Door samen te eten wordt het kind gestimuleerd en geactiveerd om mee te eten.

De gerechten die worden gekookt verschillen per bijeenkomst, er wordt met name ingegaan op de producten die het kind minder lekker vindt.

De Cooking Club komt 6 keer bij elkaar op een vaste dag per week, na deze 6 keer is het mogelijk op opnieuw een traject van 6 bijeenkomsten te doorlopen.

nl_NL_formalDutch

Neem contact op

Stel hier je vragen aan BOOSTKids.